Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه علمی و فناوری کشور در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.


محیط‌های درمانی با کاشی‌های ضدباکتری ایران‌ساخت ایمن‌تر می‌شود


بشرا قنبری شوهانی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان نوآوران نانو مقیاس برهان، گفت: این شرکت محصولاتی را مبتنی بر نانو مواد تولید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از تولیدات این مجموعه، نانو ماده اکسید روی است. این ماده خاصیت آنتی‌باکتریال دارد و در محصولات مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در محیط‌های درمانی، حمام و آشپزخانه به دلیل رطوبت فضای مناسبی برای رشد انواع قارچ‌ها و باکتری‌ها ایجاد می‌شود، با تولید کاشی‌های آنتی‌باکتریال، این باکتری‌ها از بین می‌روند و محیط، بهداشتی و تمیز باقی می‌ماند.

 

ربات‌ها جای گوش پاک‌کن‌ها را هم گرفتند


فناوری جدید رباتیک، با نهایت دقت، جرم گوش را خارج می‌کند و به سادگی به عمیق‌ترین قسمت گوش می‌رسد. کاربر می‌تواند با کمک دوربین و لنز‌های به کار رفته در این فناوری، درون گوش خود را روی تلفن همراه هوشمند ببیند و متوجه شود که کدام قسمت از گوش در حال تمیز شدن است. ساختار ضد لغزش و لامپ‌های LED به کار رفته در این فناوری کمک می‌کنند که کاربر همیشه روشنایی کافی را برای مشاهده آسان در اختیار داشته باشد.

 

 

ابداع روشی سریع و دقیق برای ردیابی تقلب در سوخت


گروهی از محققان با همکاری مسعود آگاه، محقق ایرانی دانشگاه ویرجینیا تک در پژوهشی جدید، روشی مبتنی بر «کروماتوگرافی میکروگازی» (μGC) برای تجزیه و تحلیل قابل حمل، سریع و دقیق دستکاری و ترکیب گازوئیل با نفت سفید ارائه کرده‌اند.


هدف‌گیری بهتر و نابودی تومور سرطانی با استفاده از «نانوکِرم‌ها»


تغییر شکل نانوحامل‌ها، یکی از راه‌های بهبود کارایی رهایش دارو‌های ضدسرطان است. (در حال حاضر، ۹۰ درصد از نانوذرات تجویز شده کروی هستند.). از این رو، محققان به دنبال استفاده از نانوساختار‌های کرمی شکل هستند تا کارایی حمل و رهایش دارو بهینه‌سازی شود.

موشک چینی به اقیانوس هند افتاد / نابودی قسمت اصلی ایستگاه فضایی چین


طبق پیش بینی‌های کارشناسان، این موشک صبح امروز وارد اتمسفر زمین شد. روزنامه «پیپل دیلی» چین در حساب کاربری توئیتر خود نوشت: بقایای موشک چینی لانگ مارچ ۵ B در موقعیت طول جغرافیایی ۷۲.۴۷ درجه شرقی و عرض جغرافیایی ۲.۶۵ درجه شمالی وارد اتمسفر زمین شده است. همچنین بخش اعظم زباله فضایی هنگام گذر از اتمسفر سوخته است. پس از آن نشریه گاردین به نقل از رسانه دولتی چین اعلام کرد این موشک در اقیانوس هند و نزدیک جزیره مالدیو فرود آمده است.

 


فناوری جدیدی برای تصویربرداری ۳ بعدی از مغز


یک روش تصویربرداری جدید ارائه شده است که فیلم‌های سه بعدی فوق‌العاده دقیق از مغز انسان ارائه می‌دهد. این روش دیدگاه‌های بی‌سابقه‌ای را در مورد حرکت ضربان‌دار مغز ارائه داده و به پزشکان ابزار جدیدی برای تشخیص ناهنجاری‌ها می‌دهد به طوری که محققان بینش جدیدی درباره اختلالات عصبی می‌یابند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سرطان فناوری نانو معاونت علمی و فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۹۹۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان

رئیس اتاق بازرگانی الجزایر در بازدید از خانه نوآوری و فناوری ایران از دستگاه شتاب‌دهنده خطی پزشکی امید بازدید کرد. تکنولوژی ساخت این دستگاه در انحصار آمریکا، انگلیس و چین بوده و ایران چهارمین کشور در جهان است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، فناکمال حمنی؛ رئیس اتاق بازرگانی الجزایر که در رأس یک هیئت تجاری برای شرکت در نمایشگاه ایران اکسپو به تهران سفر کرده است در حاشیه بازدید از توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خانه نوآوری و فناوری (IHIT) گفت: تمام قسمت‌ها برای من جذاب بود اما قسمت تجهیزات پزشکی بیشتر توجه من را به خود جلب کرد.

وی اظهار کرد: علاوه بر سطح بالا تکنولوژی، صمیمیت و خلوصی که در ایرانی ها دیدیم؛ عزم ما را بیش از پیش برای توسعه همکاری‌ها با ایران جزم شد.

به گفته وی، امروز نمایندگان الجزایر شاهد آمادگی ایرانی‌ها برای انتقال فناوری به تمام نقاط جهان بودند و از این میزان آمادگی ایرانیان بسیار حیرت زده شدند.

وی ضمن اعلام خرسندی از بازدید دستاوردهای ایرانی گفت: اقتصاد ایران بسیار پیشرفته است؛ بطور مثال شتابدهنده خطی پزشکی امید. تاکنون تکنولوژی ساخت این دستگاه در انحصار آمریکا، انگلیس و چین بوده است و ایران چهارمین کشور در جهان است که توانسته است این تکنولوژی دقیق، پیچیده و حساس را بومی سازی کند.

ایران جزو 10 کشور سازنده دستگاه "شتاب‌دهنده خطی درمان سرطان" شد

وی اضافه کرد: به گفته مسئولین دستگاه هزینه خرید این دستگاه از خارج از کشور حدود یک و نیم میلیون دلار ارز از کشور خارج می‌کرد که اکنون با یک سوم این قیمت، این دستگاه در اصفهان ساخته شده است؛ این امر نشان‌دهنده قدرت ایرانی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین/منطقه دونباس اوکراین به زودی سقوط می کند
  • شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان
  • نابودی سریع ۹۹ درصد میکروب‌ها با فناوری جدید فرابنفش
  • پای ربات‌ها به پمپ بنزین رسید
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • تشدید دوباره حملات انصارالله یمن: پهپاد آمریکایی و نفتکش انگلیسی هدف قرار گرفتند
  • ربات هوشمند خودروسازی چینی چری رونمایی شد
  • ساخت ربات چینی با سرعت و دقت انسانی
  • فضانوردان چینی به ایستگاه فضایی رسیدند
  • (ویدئو) این ربات سرطان ریه را تشخیص می‌دهد